Példás szakmai összefogás – az ügyfelek szolgálatában

DSC_0840

Az Ügyfélszolgálati és SSC Vezetők Klubjának februári eseményén ismét izgalmas szakmai eszmecsere zajlott. A példaértékű benchmark klub 2014 végén azzal a céllal jött létre, hogy összekösse és a legjobb gyakorlatok megosztásával segítse az ügyfélkiszolgálás területén dolgozó vezetőket. Az alapgondolatot három szakember karolta fel: Szabó Tímea (a Partnering Central Europe Ügyfélkapcsolati tanácsadója), Székely Noémi (Ügyfélkapcsolati szakértő) és Horváth János (az MKB Call Center Értékesítési vezetője), létrehozva a meghívásos alapon működő Ügyfélszolgálati és SSC Vezetők Klubját. A tudásmegosztás témája és helyszíne minden alkalommal változik, a vendéglátó szerepét a tagok látják el. Az összefogásnak köszönhetően – az MKB székházában tartott első, alakuló klubestet követően – immáron telt ház előtt zajlott a program. A házigazda ezúttal Magyarország piacvezető állásportálja, a Profession.hu volt, az est fókuszába a minőségi munkaerő megtalálása és megtartása került.

DSC_0809

A témafelvezető előadást Tüzes Imre, a Profession.hu ügyfélkapcsolati és operációs vezetője tartotta. Aktuális munkaerő-piaci trendekről, összefüggésekről és a 40.000 álláskeresőt megszólító felmérésük tanulságairól beszélt az ügyfélkapcsolati vezetőknek. Külön figyelmet szentelt a hazai SSC szektor keresleti és kínálati oldalán felmerülő speciális igényekre. Tippeket adott a kiélezett versenyhelyzetben lévő hirdetőknek az álláskeresői bizalom elnyerésére, melyben kihangsúlyozta a munkaadói márka és az aktív munkáltatói hozzáállás fontosságát. Érdekességként kitért a 2014-es trend mögött húzódó technológiai kérdésekre is. Elmondta, hogy releváns jelölteket veszíthetnek el a munkaadók, ha nem reagálnak időben a technikai kihívásokra, így például a mobil szerepének erősödésére az álláskeresésben. Tüzes Imre előadásából kiderült az is, hogy miért és milyen tartalmi elemekkel bír egy vonzó álláshirdetés.

DSC_0838

A prezentációt Székely Noémi vezetésével intenzív kerekasztal beszélgetés váltotta fel. Középpontjába az SSC szektor hazai és nemzetközi helyzete mellett a vezetők többségét foglalkoztató kérdések kerültek terítékre kiválasztással, oktatási- és megtartási módszerekkel, fluktuációval, kreativitással, ösztönzéssel és tehetséggondozással kapcsolatban. A humorral fűszerezett, releváns piaci tapasztalatok megvitatói voltak: a vendéglátó képviseletében Sámson Dorottya (Profession.hu – Toborzási szolgáltatások csoport vezetője; a VigyázzÁllás! című könyv szerzője), Godena Albert (MKB – Contact Center Vezető), Kövesdi Mátyás (Vodafone Shared Services Budapest – Customer Experience Manager) és Olusoji Owolabi (Partnering Central Europe – Tanácsadó). A beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy az SSC szektor kulcsfontosságú sikertényezői között szerepet kap a belső karrier-spirál kialakítása és megerősítése, amely opciót nyújt a fejlődni vágyó munkatársak számára a fluktuációval szemben. Egyre fontosabbá válik a vonzó munkaadói márka, valamint a kreativitást igénylő, komplex feladatok hazai piacon tartása mellett az SSC vezetői utánpótlás- és képzés kiemelt kezelése is.

A Klub következő eseménye 2015. március 31-én lesz. A Profession.hu csapatától a házigazda stafétáját az Antenna Hungária veszi át. Témája – a meghívott klubtagok kérdései alapján – újra aktuális területre kalauzolja majd a résztvevőket.

A témával a klubestet követően számos vezető gazdasági, szakmai oldal is foglalkozott, például:

Ez áll a hatalmas munkaerőhiány mögött – HR portal

Így találjuk és tartsuk meg a legjobb munkatársakat! – Profession.hu

Így veszíthetjük el a jó munkaerőt – Piac&Profit

UA-40866975-1