Üzleti játék – üzleti döntésekhez

Az üzleti szimuláció iránt a magyar piacon is egyre intenzívebb az érdeklődés. Miben rejlenek az értékei? Az innovatív módszer hatékonysága számos okra vezethető vissza. Sikerének egyik fő kulcsa mindenképp a valóság, vagy fiktív helyzetek rugalmas, következmények nélküli modellezése.

Komplett esettanulmány dolgozható fel egy-egy üzleti szimulációs workshop, vagy tréning alkalmával. Az interaktív módszertan és a dinamikusan változtatható paraméterezés lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy mutatószámokon, reális időegységek és folyamatelemek mellett megtapasztalják és átlássák az üzleti döntések területeken átívelő hatásait.

Játék a javából! Tanácsadói és képzési tapasztalataink alapján azt mondhatjuk, hogy – helyzetgyakorlatként legyen szó munkaerő felvételről, leépítésről, folyamatok átalakításáról, vagy a minőségi paraméterek megváltoztatásáról – az üzleti szimuláció alkalmas arra, hogy az átélés és a kockázat nélküli próba magával hozza a játékosok komplex szemléletmódjának fejlődését. Az üzleti játék végén tudják hol, miben és mekkora ráhatásuk van; megértik az üzlet kritikus súlypontjait, bevésődnek a működőképes gyakorlatok és körültekintőbben, átfogóbban közelítenek meg a jövőben egy-egy feladatot.

A szimuláció akkor eredményes, ha nem fullad szimpla szerepjátékba, rugalmasan idomul a szereplők felkészültségéhez, tanulási igényeihez, valamint kockázatelemzés helyett a megértésre helyeződik a hangsúly. Szakértői praxisunk alapján úgy látjuk, gyakran középvezetői szinten sem áll össze a globális üzleti kép. Egy közösen létrehozott modell, a szimulációs helyzet végiggörgetése viszont – a szükségszerű siker, vagy kudarcélmény folytán – olyan konzekvenciákkal szolgál, amely bevésődik, átültetődik a helyes, eredményes vállalatvezetési gyakorlatba is. Sőt, munkatársi szinten és a versenyszférán kívül is működik. A munkatársak esetén kedvező hatással van a fluktuációra, a területek közti együttműködésre és segít a felülről – kívülről – jövő döntések megértésében, elfogadásában is.

Játékszabályok és keretek az üzleti szimulációban is vannak. Mindemellett kreatív és szabad műfaj, mint minden játék, de kiszámíthatóan eredményes, mint egy professzionálisan átgondolt és kivitelezett üzleti lépés.

UA-40866975-1